aug
28
wo
09:30 Bewegen is fun @ Parkeerplaats Tennisclub
Bewegen is fun @ Parkeerplaats Tennisclub
aug 28 @ 09:30 – 10:45
Wandelen in ‘t Twiske! (*) Bewegen is fun, vooral in ’t Twiske! Iedereen weet dat je moet “werken” als je een betere conditie wilt om bijvoorbeeld af te vallen, je fitter te voelen of voor[...]
sep
4
wo
09:30 Bewegen is fun @ Parkeerplaats Tennisclub
Bewegen is fun @ Parkeerplaats Tennisclub
sep 4 @ 09:30 – 10:45
Wandelen in ‘t Twiske! (*) Bewegen is fun, vooral in ’t Twiske! Iedereen weet dat je moet “werken” als je een betere conditie wilt om bijvoorbeeld af te vallen, je fitter te voelen of voor[...]
sep
11
wo
09:30 Bewegen is fun @ Parkeerplaats Tennisclub
Bewegen is fun @ Parkeerplaats Tennisclub
sep 11 @ 09:30 – 10:45
Wandelen in ‘t Twiske! (*) Bewegen is fun, vooral in ’t Twiske! Iedereen weet dat je moet “werken” als je een betere conditie wilt om bijvoorbeeld af te vallen, je fitter te voelen of voor[...]

Reisverslag Canazei 2018

Een bijzondere ski trip naar Italië – Canazei

Mijn vader, moeder en twee zussen hadden het plan opgevat om weer eens met de skireis mee te gaan en vroegen of ik ook interesse had. Wij zijn ooit 33 jaar geleden met z’n 5-en gestart met skiën. Hoe bijzonder is het om nog een keer met elkaar sportief op pad te gaan? Dus lekker mijn eigen gezin thuisgelaten en meegegaan.

Op vrijdagmiddag 16 maart stonden 33 enthousiaste skiliefhebbers te springen om de bus in te kunnen. Dat springen en trappelen was ook wel nodig, want het was snijdend koud deze dag. Brrrr … de skihandschoenen konden al aan en dan waren wij nog in Nederland. Keurig op tijd, rond 16.00 uur vertrok de bus, buiten hadden de meesten elkaar al begroet of kennis gemaakt. De reis van de Ski Vereniging Zaanstreek Waterland kon beginnen, op naar Italië!

Meteen in de bus al de vuurdoop gekregen, want tja hoe leg je je echtgenoot thuis uit dat je op jouw eerste nacht al naast een andere man hebt liggen slapen? Gelukkig was mijn ‘busman’ erg gezellig en hebben wij veel lol gehad. En dan krijg je er nog heel veel gezellige reisgenoten bij. De sfeer zat er meteen al in, er werden grapjes gemaakt en er werden een soort van diepte-interviews gedaan om elkaar te leren kennen of om bij te praten.

De reis in cijfers
Even wat cijfertjes op een rijtje. Er waren 33 reisgenoten, waarvan 29,5 skiërs, 1,5 boarder (ja, lastig die halfjes maar eentje heeft af en toe gesnowboard) en 2 niet skiërs.
De jongste deelnemer was 50 en de oudste 81. Er waren veel stellen, één familie en een flink aantal waren alleen, soms alleenstaand en van sommige was de partner thuisgebleven. Er waren een aantal mensen die voor de eerste keer meegingen.

De reis ging naar Canazei in de Dolomieten, 1075 km vanaf Purmerend. De heen- en terugreis duurden ongeveer 18 uur met stops in onder andere Eindhoven om andere passagiers op te halen. De bus bood ruime zitplaatsen en had plek voor 66 reizigers en zat bomvol.

Het weer valt te verdelen in twee delen, de eerste helft van de week was het bewolkt en sneeuwde het af en toe, de laatste 4 dagen waren stralend zonnig. Met het dilemma tot gevolg: blijf ik nog even zonnen of doe ik nog een afdaling. De sneeuwkwaliteit was uitstekend. Er kon geskied worden tot in het dal.

Het hotel
Een reis met halfpension was geboekt in Hotel Bernard, een kleinschalig hotel met 25 kamers en elke kamer had een balkon. Bij aankomst konden we direct de kamers in. Sunweb had wel een foutje gemaakt met de data op de skipassen, maar dat heeft onze reisleider Joop Bosman direct opgelost.

Elke dag werden de kamers keurig schoongemaakt. Het ontbijtbuffet was royaal en ’s avonds werd er een driegangen (keuze) menu geserveerd. Een hotel dat zijn gasten meteen flink moest aanpakken, want dit reisgezelschap had één terugkerende uitdaging: een geheugen error. Een aantal kon namelijk niet onthouden wat zij hadden uitgekozen voor het diner. Dat leidde tot hilarische taferelen, maaltijden die terug naar de keuken gingen, omdat niemand het herkende als zijn keuze. Maaltijden ook die iemand besteld had maar nooit kreeg. Daarom werd er door het hotel voorgesteld om vooral de keuze op te schrijven. Elke maaltijd daarna klonk flink geritsel van alle papiertjes én waren er zelfs een soort van vrijwillig aangewezen coördinatoren die onthielden wat iemand had besteld. Aan elke tafel klonk wel eens ‘nee, jij hebt dat en dat besteld hoor’.

Na het avond eten koos eenieder waar hij zin in had, naar de eigen kamer, gezellig wat drinken in de stube of een spelletje spelen. Daar werden de belevenissen van de dag, de valpartijen en blessures besproken. Gelukkig bleef het bij een kneuzing en een schaafwond in de gehele week.

Het gebied & skiën
Canazei is een sfeervolle plaats met restaurants, winkels en cafés. Het skigebied is fantastisch. Elke dag kon er een andere tour gemaakt worden. De fanatiekelingen gingen vaak vroeg op pad en hebben heel wat kilometers gemaakt. Zo is de befaamde Sella ronde geskied, een 40 km tocht door de prachtige Dolomieten.

Daar veel reisgenoten elkaar al kenden, ontstonden er logischerwijs groepjes die het goed met elkaar konden vinden en/of hetzelfde skiniveaus hadden. Dat betekende ook wel in het begin een beetje zoeken als nieuweling in het gezelschap, maar gelukkig stonden veel medereizigers open voor contact.

Er waren een aantal skiërs die al jaren niet meer op de latten hadden gestaan, ook zij konden prima terecht. De grootste groep koos elke dag waar zij zin in had en met wie er geskied ging worden. En sommige maakten maar een paar afdalingen per dag en/of genoten van wandelingen of het bezoeken van stadjes of een konditorei. Er is ook een paar keer ge-après-skiet, soms rustig een drankje aan een tafeltje en soms met het echte hoswerk op de livemuziek van een Nederlandse volkszanger die daar toevallig op vakantie was. Voor ieder wat wils dus.

Al met al was het een heerlijke knusse en bijzondere reis. Wie gaat er volgend jaar mee?

Groet,
Sandra