jun
19
wo
09:30 Bewegen is fun @ Parkeerplaats Tennisclub
Bewegen is fun @ Parkeerplaats Tennisclub
jun 19 @ 09:30 – 10:45
Wandelen in ‘t Twiske! (*) Bewegen is fun, vooral in ’t Twiske! Iedereen weet dat je moet “werken” als je een betere conditie wilt om bijvoorbeeld af te vallen, je fitter te voelen of voor[...]
jun
22
za
09:15 Nordic Walking Voorjaar @ Het Twiske
Nordic Walking Voorjaar @ Het Twiske
jun 22 @ 09:15 – 10:30
De training zal door gespecialiseerde trainers worden gegeven en stokken zijn ter plaatse aanwezig. Als kledingsadvies geldt sportieve kleding en stevig, niet al te zwaar schoeisel. Nordic Walking is een nieuwe tak van sport, die[...]
09:15 Sneeuwfit Voorjaar (groep 1) har... @ Het Twiske
Sneeuwfit Voorjaar (groep 1) har... @ Het Twiske
jun 22 @ 09:15 – 10:15
Groep 1 Hardlopen Sneeuwfit; de perfecte voorbereiding op de wintersport. Bij het wintersporten gebruik je spieren die je normaal weinig gebruikt. Sneeuwfit traint juist die spieren door het nabootsen van de bewegingen van het skiën,[...]

Reisverslag Skireis naar Les Trois Vallés 2017

Verslag van de skireis naar Les Trois Vallés.
Belambra hotel Neige et Ciel in Les Ménuires.
10-19 maart 2017.

Met vliegtuig waren we geland in Chambery en stapten vervolgens in een regionale bus, die prompt in alle files kwam te staan. Gelukkig kregen we bij aankomst om half 10 ‘s avonds nog de mogelijkheid om wat te eten van het saladebuffet.

De rest van de groep was gearriveerd op zaterdagmorgen om 7.15 uur en hadden al een dag skiën achter de rug voor wij hen konden ontmoeten aan het uitgebreide ontbijtbuffet. Wim kende al een paar mensen van een eerdere reis. Langzamerhand gedurende de week konden we met meer mensen kennismaken.

We huurden de nodige skimaterialen bij de speciale afdeling in het hotel en gingen op pad . Dat werd gevormd door een omhoog lopend paadje om op het centrale plein van Les Ménuires te kunnen starten. Hier vonden we de kassa en diverse liften om ons hogerop te brengen.

We skieden met veel plezier in dit inderdaad behoorlijk grote gebied. Veel mogelijkheden, alle soorten pistes en (moderne) liften. Overdag stond de zon aan een strakblauwe lucht. Al snel ontdekten we waar de beste sneeuw te vinden was en dat je ’s middags vanwege de “papsneeuw” maar beter niet te diep naar het dal moest afdalen.

De meesten stopten om een uur of 4 om nog even lekker op het terras van het hotel te kunnen genieten van de zon (en een drankje natuurlijk).

Vanaf 18.45 uur mochten we in het restaurant gaan eten. Dat was een groot avontuur. Er was zoveel keus! Je mocht met je bord overal langs lopen en van alles opscheppen. Vooral Wim heeft het toetjesbuffet alle eer aan gedaan. Hij is nu eenmaal een toetjesmonster.

Al snel waren we gewend aan de werking van de liften in het hotel, aan onze (niet zo grote) kamer met toch wel alles erop en eraan. Eigen douche en toilet, een kluisje en zelfs een koelkastje. Alles werd goed schoongemaakt. We kregen iedere dag een nieuwe plastic tandenpoetsbeker!

En zo ging een plezierige skiweek razendsnel voorbij. Met weemoed leverden we onze huurspullen weer in om ons voor te bereiden op de thuisreis. Toen de bus ons terugbracht naar het vliegveld begon het te regenen. Dit maakte het afscheid van dit prachtige skigebied iets gemakkelijker.
Tot een volgende keer, groet van Cobie Schouwenburg uit Bloemendaal.