nov
21
wo
09:30 Bewegen is fun @ Parkeerplaats Tennisclub
Bewegen is fun @ Parkeerplaats Tennisclub
nov 21 @ 09:30 – 10:45
Wandelen in ’t Twiske! (*) Bewegen is fun, vooral in ’t Twiske! Iedereen weet dat je moet “werken” als je een betere conditie wilt om bijvoorbeeld af te vallen, je fitter te voelen of voor[...]
nov
22
do
20:00 Binnentraining Purmerend @ OBS Koempoelan
Binnentraining Purmerend @ OBS Koempoelan
nov 22 @ 20:00 – 21:00
Sneeuwfit – all training met/op muziek is een dynamische ALLROUND training waarin aspecten als lenigheid-kracht-uithoudingsvermogen-coördinatie en snelheid aan bod komen afgewisseld met lesdelen aerobics-steps-body-shape en ski-imitatie, alsook het gebruik van gewichtjes-weerstandsbanden-slides en springtouwtjes om zodoende[...]
20:20 Binnentraining Zaandam @ Sportschool LEEF!
Binnentraining Zaandam @ Sportschool LEEF!
nov 22 @ 20:20 – 21:20
In Zaandam wordt in Sportschool LEEF! getraind onder begeleiding van een trainer van de sportschool. We beginnen steeds met 24 minuten cardiofitness gevolgd door een afwisselende krachttraining. Dit varieert per training: krachttoestellen of circuits of[...]

Nordic Walking

Nordic WalkingWilt u kennismaken met Nordic Walking, dan nodigt de Skivereniging Zaanstreek-Waterland u van harte uit deel te nemen aan een gratis proefles op zaterdag in het recreatiegebied Het Twiske van 9:15 tot 10:30 uur.
Graag aanmelden via sporten@skizw.nl

De trainingen worden gegeven door gespecialiseerde trainers en de speciale stokken (poles) zijn ter plaatse aanwezig. Als kledingadvies geldt sportieve kleding en stevig, niet al te zwaar schoeisel.

Nordic Walking is een relatief nieuwe tak van sport, die in Nederland een stormachtige ontwikkeling heeft doorgemaakt. Oorspronkelijk werd het Nordic Walking vooral beoefend in Finland, als zomertraining voor langlaufers en het heeft zich in de loop der jaren enorm ontwikkeld in Scandinavië, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk.

Door het gebruik van speciaal hiervoor ontwikkelde stokken en de grotere paslengte, ontstaat een veel intensiever en actiever bewegingspatroon, dan bij sportief wandelen. Knieën en heupgewricht worden ontlast en er treedt ontspanning op in het nek en schoudergebied. Door meer stabiliteit van de wervelkolom is deze vorm van bewegen dus ook prettig voor mensen met rug- en gewrichtsklachten.

Onderzoek heeft uitgewezen dat door deze nieuwe looptechniek het energiegebruik 20% hoger ligt dan bij wandelen, omdat meer spieren intensiever worden gebruikt. Nordic Walking heeft bij lagere snelheden en een kortere wandelafstand al een positievere conditionele invloed, dan een lange stevige wandeltraining. Door het toepassen van een goede Nordic Walking techniek worden vrijwel alle spieren van het lichaam getraind, zodat je kunt spreken van een “total body workout.” Nordic Walking is echter wel een sport die een specifieke techniek vereist om optimaal te profiteren van alle voordelen. Het kan worden beoefend door jong en oud en is een bijzonder prettige en effectieve manier om de conditie op pijl te brengen en te houden.

Dus heb je geen zin om hard te lopen of is dat te zwaar voor je, maar je wilt wel aan je conditie en mobiliteit werken, dan is Nordic Walking misschien iets voor jou. De trainingen beginnen altijd met een intensieve warming- up en eindigen met een cooling- down. De trainer leert je de juiste techniek aan zodat je optimaal kan presteren en een goede conditie kan opbouwen.

Na de training wordt er door de liefhebbers gezamenlijk koffie gedronken bij de tennisbaan (Baan 10) waarna met een goed gevoel het weekend begint.
De trainingen zijn het hele jaar door in het prachtige Twiske. Aan het begin van het seizoen wordt regelmatig meegedaan aan de Dam tot Damloop en aan het einde van het seizoen wordt door de trainer een mooie wandeling georganiseerd in een natuurgebied elders in Noord Holland.