jun
19
wo
09:30 Bewegen is fun @ Parkeerplaats Tennisclub
Bewegen is fun @ Parkeerplaats Tennisclub
jun 19 @ 09:30 – 10:45
Wandelen in ‘t Twiske! (*) Bewegen is fun, vooral in ’t Twiske! Iedereen weet dat je moet “werken” als je een betere conditie wilt om bijvoorbeeld af te vallen, je fitter te voelen of voor[...]
jun
22
za
09:15 Nordic Walking Voorjaar @ Het Twiske
Nordic Walking Voorjaar @ Het Twiske
jun 22 @ 09:15 – 10:30
De training zal door gespecialiseerde trainers worden gegeven en stokken zijn ter plaatse aanwezig. Als kledingsadvies geldt sportieve kleding en stevig, niet al te zwaar schoeisel. Nordic Walking is een nieuwe tak van sport, die[...]
09:15 Sneeuwfit Voorjaar (groep 1) har... @ Het Twiske
Sneeuwfit Voorjaar (groep 1) har... @ Het Twiske
jun 22 @ 09:15 – 10:15
Groep 1 Hardlopen Sneeuwfit; de perfecte voorbereiding op de wintersport. Bij het wintersporten gebruik je spieren die je normaal weinig gebruikt. Sneeuwfit traint juist die spieren door het nabootsen van de bewegingen van het skiën,[...]

Snowplanet

logo-Snowplanet.nlWintersport is een beleving!

Zo rustgevend, mooi en toch lekker sportief.

Ja, het heeft nog al wat vooroordelen en er wordt te veel over de gevaren gesproken terwijl er sporten zijn waar vele malen meer blessures bij voor komen.

Het is niet alleen het skiën of snowboarden waar het om gaat, het is wel een belangrijk onderdeel, maar de sfeer die er heerst, de lucht die je ziet en inademt, de natuur, maar ook het weer in uiterste, is waar wintersport om draait. Alleen al wandelen en langlaufen is een beleving en is heerlijk als afwisseling van een paar dagen piste plezier.

Wintersportgebieden en liften blijven zich uitbreiden door het nog steeds groeiend aantal personen die op wintersportvakantie gaan en ja, dan kan het nog weleens massaal worden, maar ook dat kan je zelf opzoeken en of ontwijken. Veelal kan je in kleinere naastgelegen dorpen een camping of hotel vinden en deels gebruik maken van een dergelijk groter gebied door de vele verbindingen die er gemaakt worden. Dit scheelt vaak ook in de kosten en is meestal knusser en gemoedelijker.

Door mijn werk, sinds maart 2015 directeur van SnowPlanet en daarvoor 15 jaar manager bij SnowWorld, heb ik mij verbaasd dat kinderen wel naar ski- en snowboardlessen worden gestuurd door de ouders, maar zeer veel volwassenen niet meer proberen hun skills te verbeteren en in hun prestaties dus veelal matige techniek blijven hangen. Ik sprak hierover met Sigi Moser, bekend als de grondlegger van skiën in Nederland met 15 jaar geleden drie grote kunstbanen. Hij sprong van zijn stoel toen ik hem vroeg waar dat dan door zou kunnen komen.

Hij gaf aan dat merendeel van de mensen te veel met kracht skiën en hierdoor met verkeerde techniek. De basis zit er vaak niet voldoende in. Dat we de basis in eigen land al kunnen leren is wel een aangenomen feit, maar om het echt eigen te maken en nog zekerder, met minder kracht is voor velen toch een stap.

Sigi Moser geeft aan dat het een kwestie is van souplesse en heel veel balans. Hiermee win je veel meer controle en plezier. Het gros van de mensen gaat maar één week in het jaar op wintersport. Door onvoldoende beheersbare techniek, neemt een deel van het plezier af en het risico op ongevallen toe.

Voor onze lerarengroep, ruim honderd, hebben wij daarom een nog intensievere opleiding ingezet, waarin beleving en ontspannen leren skiën en snowboarden hoofdthema’s zijn. Dit als extra op hun Oostenrijkse diploma, er worden zelfs lessen gegeven die toegespitst zijn op mensen met angst.

Het kan dus geen kwaad en het is zelfs heel leuk om een aantal weken in het jaar bezig te zijn met een sportieve beleving, wat uiteindelijk ook van extra waarde is tijdens je wintersportvakantie.

En daar is het uiteindelijk om te doen! Wintersport moet ontspannend en rustgevend kunnen zijn.

Richard Kokke, Directeur