feb
27
wo
09:30 Bewegen is fun @ Parkeerplaats Tennisclub
Bewegen is fun @ Parkeerplaats Tennisclub
feb 27 @ 09:30 – 10:45
Wandelen in ’t Twiske! (*) Bewegen is fun, vooral in ’t Twiske! Iedereen weet dat je moet “werken” als je een betere conditie wilt om bijvoorbeeld af te vallen, je fitter te voelen of voor[...]
feb
28
do
20:00 Binnentraining Purmerend @ OBS Koempoelan
Binnentraining Purmerend @ OBS Koempoelan
feb 28 @ 20:00 – 21:00
Sneeuwfit – all training met/op muziek is een dynamische ALLROUND training waarin aspecten als lenigheid-kracht-uithoudingsvermogen-coördinatie en snelheid aan bod komen afgewisseld met lesdelen aerobics-steps-body-shape en ski-imitatie, alsook het gebruik van gewichtjes-weerstandsbanden-slides en springtouwtjes om zodoende[...]
20:20 Binnentraining Zaandam @ Sportschool LEEF!
Binnentraining Zaandam @ Sportschool LEEF!
feb 28 @ 20:20 – 21:20
In Zaandam wordt in Sportschool LEEF! getraind onder begeleiding van een trainer van de sportschool. We beginnen steeds met 24 minuten cardiofitness gevolgd door een afwisselende krachttraining. Dit varieert per training: krachttoestellen of circuits of[...]

Snowplanet

logo-Snowplanet.nlWintersport is een beleving!

Zo rustgevend, mooi en toch lekker sportief.

Ja, het heeft nog al wat vooroordelen en er wordt te veel over de gevaren gesproken terwijl er sporten zijn waar vele malen meer blessures bij voor komen.

Het is niet alleen het skiën of snowboarden waar het om gaat, het is wel een belangrijk onderdeel, maar de sfeer die er heerst, de lucht die je ziet en inademt, de natuur, maar ook het weer in uiterste, is waar wintersport om draait. Alleen al wandelen en langlaufen is een beleving en is heerlijk als afwisseling van een paar dagen piste plezier.

Wintersportgebieden en liften blijven zich uitbreiden door het nog steeds groeiend aantal personen die op wintersportvakantie gaan en ja, dan kan het nog weleens massaal worden, maar ook dat kan je zelf opzoeken en of ontwijken. Veelal kan je in kleinere naastgelegen dorpen een camping of hotel vinden en deels gebruik maken van een dergelijk groter gebied door de vele verbindingen die er gemaakt worden. Dit scheelt vaak ook in de kosten en is meestal knusser en gemoedelijker.

Door mijn werk, sinds maart 2015 directeur van SnowPlanet en daarvoor 15 jaar manager bij SnowWorld, heb ik mij verbaasd dat kinderen wel naar ski- en snowboardlessen worden gestuurd door de ouders, maar zeer veel volwassenen niet meer proberen hun skills te verbeteren en in hun prestaties dus veelal matige techniek blijven hangen. Ik sprak hierover met Sigi Moser, bekend als de grondlegger van skiën in Nederland met 15 jaar geleden drie grote kunstbanen. Hij sprong van zijn stoel toen ik hem vroeg waar dat dan door zou kunnen komen.

Hij gaf aan dat merendeel van de mensen te veel met kracht skiën en hierdoor met verkeerde techniek. De basis zit er vaak niet voldoende in. Dat we de basis in eigen land al kunnen leren is wel een aangenomen feit, maar om het echt eigen te maken en nog zekerder, met minder kracht is voor velen toch een stap.

Sigi Moser geeft aan dat het een kwestie is van souplesse en heel veel balans. Hiermee win je veel meer controle en plezier. Het gros van de mensen gaat maar één week in het jaar op wintersport. Door onvoldoende beheersbare techniek, neemt een deel van het plezier af en het risico op ongevallen toe.

Voor onze lerarengroep, ruim honderd, hebben wij daarom een nog intensievere opleiding ingezet, waarin beleving en ontspannen leren skiën en snowboarden hoofdthema’s zijn. Dit als extra op hun Oostenrijkse diploma, er worden zelfs lessen gegeven die toegespitst zijn op mensen met angst.

Het kan dus geen kwaad en het is zelfs heel leuk om een aantal weken in het jaar bezig te zijn met een sportieve beleving, wat uiteindelijk ook van extra waarde is tijdens je wintersportvakantie.

En daar is het uiteindelijk om te doen! Wintersport moet ontspannend en rustgevend kunnen zijn.

Richard Kokke, Directeur